Thursday 11 July 2013

How to make ginger bug

Ghimbirul este o planta ciudatica la gust si destul de rar folosita pe la noi. In alte culturi se gaseste in multe preparate sau este folosit in scopuri medicinale (indigestie, rau de miscare, greata, tuse sau duri de gat)

Gandacul de ghimbir (traducere libera din engleza, reteta fiind de origine americana) este un ferment foarte tare, frate! L-am gasit si eu recent pe net si am zis sa-l incerc. Inconvenientul e ca trebuie pregatit din timp, cu o saptamana mai devreme inainte de a-l folosi la ceva. Dar merita efortul caci aromeaza si aciduleaza foarte placut.

Ingrediente
  • un recipient de sticla de 1 l
  • apa plata/filtrata
  • 2 linguri radacina proaspata de ghimbir tocata (se gaseste cam la orice supermarket)
  • 2 linguri de zahar ( nu alt indulcitor)
in fiecare zi timp de o saptamana se mai adauga cate 2 lingurite de zahar si 2  de ghimbir tocat.

Se amesteca toate iar la sfarsitul saptamanii va puteti face de cap cu o bautura acidulata sanatoasa (cum ar fi socata sau orice alta bautura pe baza de suc proaspat de mere, limonada, etc)

Enjoy!


Reteta (oarecum adaptata) si poza am luat-o de aici.

No comments: